Dünyanın Geleceği: ABD-Çin rekabeti dünya için büyük risk

Seminerlerin amaç ve kapsamı

 

  • Bu seminerlerin amacı geleceğin dünyasına ışık tutmak.
  • Önümüzdeki 10-20 yılda dünya için en büyük tehdit iklim değişikliği. Bunun ardından ABD-Çin rekabeti geliyor.
  • Dünya ekonomisin geleceğini araştırdığım çalışmalarımda, Büyük Güçler Rekabeti’nin tahminlerde yer almadığını farkettim. Naçizane, bu eksiği kapatmak niyetindeyim.
  • Bu rekabeti doğru okumak çok önemli. Rekabetin temeli ekonomik değil, kültürel. ABD, Çin ve her iki tarafın müttefikleri aslında bir Medeniyetler Çatışması’na girdi.
  • Bu rekabetin önümüzdeki yıllarda nasıl şekilleneceği ekonomi, politik düzen ve tabii ki piyasalar için kritik önem taşıyan bir konu.
  • Türkiye Çin’e çok uzak ve Uygur Türkleri’ne yapılan zulümden dolayı, geniş kapsamlı işbirliği kolay değil. Fakat, Çin’in doğal müttefikleri Rusya ve İran hemen yanı başımızda. Türkiye, ister-istemez çeşitli cephelerde bu rekabetin içine çekilecek. Bu gözlemin ekonomi ve siyasi yansımalarını anlamak zorundayız.
  • Bu seminerin düzeni şu şekilde:

–Güncelle başlayalım:  Evergrande skandalı nedir?

–Metodolojiyi ortaya koyalım:  Soğuk Savaş, Büyük Güçler Rekabeti ve Medeniyetler Çatışması tezlerini kavramak lazım.

—Oyun Sonu:  Kim kazanacak?  Bu soru önemli mi?

—Rekabetin askeri boyutu:  Sıcak savaş patlak verir mi?

–Siyasi boyut:  Yeni Soğuk Savaş başladı bile

–Ekonomik Boyut:  Rekabet hangi işkollarına yansır?  Bölgesel dengeleri nasıl değiştirir?  Dünya ekonomisinin evrim trendini nasıl değiştirir?

–Türkiye ABD-Çin rekabetinden nasıl etkilenecek?

0928buyuk rekabet

Seminer notları ekli Word dosyasında

 

Özel raporlarımıza abone olmak ister misiniz?

 

21  yıldır GlobalSource Turkey markası ile yabancı yatırımcılara, İstanbulAnalytics markası ile de Türk kurumlarına araştırma desteği ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Özellikle  ekonomist kadrosu bulunduramayan ve bütçesi düşük orta ve küçük ölçekli firmalara hizmet etmeyi hedef bildik.

Sitenin Basın sayfasında görüleceği gibi görüşlerimiz Türkiye ve  dünya basını tarafından takip edilir ve Türkiye ile ilgili seçkin makalelerde referans olarak yer alır. Sunum ve Konferans sayfalarında göreceğiniz gibi  YouTube/Zoom vasıtası ile ekonomi-finans panelleri düzenler ve katılarak donanımımızı  üniversiteler, STK ve firmalarla paylaşırız.  Haftada 2 kez yayınladığımız raporlarda dünya ekonomisi, Türkiye’de siyasi gelişmeler, ekonomi ve finans dinamikleri ve mevzuat değişiklikleri hakkında analiz ve tahmin sunuyoruz.  Yöneticilere 15 dakikada bilmeleri gereken gündemi sabah 09:00’dan önce elektronik ortamda sunuyoruz.  Abonelik ücretlerimiz maliyetlerinizi düşünerek kolaylıkla ödeyebileceğiniz düzeydedir.

Raporlarımız yatırım önerisi içermez. Küçük ve orta ölçekli kuruluşların analiz ihtiyacını karşılamak amacıyla yayınlanır. Ücrete tabidir.

21 yıllık  tecrübemizden yararlanmanızı dileriz.  Özel rapor örneklerimizi okumak ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize e-mail atın:

[email protected]

Değerli Okurlar

 

20  yıldır GlobalSource Turkey markası ile yabancı yatırımcılara, İstanbulAnalytics markası ile de Türk kurumlarına araştırma desteği ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Özellikle  ekonomist kadrosu bulunduramayan ve bütçesi düşük orta ve küçük ölçekli firmalara hizmet etmeyi hedef bildik.

Sitenin Basın sayfasında görüleceği gibi görüşlerimiz Türkiye ve  dünya basını tarafından takip edilir ve Türkiye ile ilgili seçkin makalelerde referans olarak yer alır. YouTube vasıtası ile ekonomi-finans panelleri düzenler ve katılarak donanımımızı STK ve firmalarla paylaşırız.  Haftada 2 kez yayınladığımız raporlarda dünya ekonomisi, Türkiye’de siyasi gelişmeler, ekonomi ve finans dinamikleri ve mevzuat değişiklikleri hakkında analiz ve tahmin sunuyoruz.  Yöneticilere 15 dakikada bilmeleri gereken gündemi sabah 09:00’dan önce elektronik ortamda sunuyoruz.  Abonelik ücretlerimiz maliyetlerinizi düşünerek kolaylıkla ödeyebileceğiniz düzeydedir.

 

20 yıllık  tecrübemizden yararlanmanızı dileriz.  Özel rapor örneklerimizi okumak ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize e-mail atın:

[email protected]