Turkey’s central bank cuts rates despite rampant inflation

The decision to lower rates once again after a surprise rate cut last month pushes Turkey’s real interest rate — once inflation is taken into account — even deeper into negative territory to minus 68 per cent. Atilla Yeşilada, a prominent economic commentator, said the move, which comes at a time when central banks around the world have been raising borrowing costs, showed that Turkey’s central bank had “gone off the rails”.

 

To read the entire  article, click here

 

Atilla Yesilada is  a founding member of IstanbulAnalytics Research Services and Country Consultant for Global Source Partners. To inquire about our services, visit Global Source Partners website.

 

 

To learn about Istanbul Analytics research services, visit our website here

 

 

Özel raporlarımıza abone olmak ister misiniz?

 

21  yıldır GlobalSource Turkey markası ile yabancı yatırımcılara, İstanbulAnalytics markası ile de Türk kurumlarına araştırma desteği ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Özellikle  ekonomist kadrosu bulunduramayan ve bütçesi düşük orta ve küçük ölçekli firmalara hizmet etmeyi hedef bildik.

Sitenin Basın sayfasında görüleceği gibi görüşlerimiz Türkiye ve  dünya basını tarafından takip edilir ve Türkiye ile ilgili seçkin makalelerde referans olarak yer alır. Sunum ve Konferans sayfalarında göreceğiniz gibi  YouTube/Zoom vasıtası ile ekonomi-finans panelleri düzenler ve katılarak donanımımızı  üniversiteler, STK ve firmalarla paylaşırız.  Haftada 2 kez yayınladığımız raporlarda dünya ekonomisi, Türkiye’de siyasi gelişmeler, ekonomi ve finans dinamikleri ve mevzuat değişiklikleri hakkında analiz ve tahmin sunuyoruz.  Yöneticilere 15 dakikada bilmeleri gereken gündemi sabah 09:00’dan önce elektronik ortamda sunuyoruz.  Abonelik ücretlerimiz maliyetlerinizi düşünerek kolaylıkla ödeyebileceğiniz düzeydedir.

Raporlarımız yatırım önerisi içermez. Küçük ve orta ölçekli kuruluşların analiz ihtiyacını karşılamak amacıyla yayınlanır. Ücrete tabidir.

21 yıllık  tecrübemizden yararlanmanızı dileriz.  Özel rapor örneklerimizi okumak ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize e-mail atın:

[email protected]

Değerli Okurlar

 

20  yıldır GlobalSource Turkey markası ile yabancı yatırımcılara, İstanbulAnalytics markası ile de Türk kurumlarına araştırma desteği ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Özellikle  ekonomist kadrosu bulunduramayan ve bütçesi düşük orta ve küçük ölçekli firmalara hizmet etmeyi hedef bildik.

Sitenin Basın sayfasında görüleceği gibi görüşlerimiz Türkiye ve  dünya basını tarafından takip edilir ve Türkiye ile ilgili seçkin makalelerde referans olarak yer alır. YouTube vasıtası ile ekonomi-finans panelleri düzenler ve katılarak donanımımızı STK ve firmalarla paylaşırız.  Haftada 2 kez yayınladığımız raporlarda dünya ekonomisi, Türkiye’de siyasi gelişmeler, ekonomi ve finans dinamikleri ve mevzuat değişiklikleri hakkında analiz ve tahmin sunuyoruz.  Yöneticilere 15 dakikada bilmeleri gereken gündemi sabah 09:00’dan önce elektronik ortamda sunuyoruz.  Abonelik ücretlerimiz maliyetlerinizi düşünerek kolaylıkla ödeyebileceğiniz düzeydedir.

 

20 yıllık  tecrübemizden yararlanmanızı dileriz.  Özel rapor örneklerimizi okumak ve hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için bize e-mail atın:

[email protected]